1. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – jehněčí maso a bulgur.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční blízkovýchodní pokrm Kibbeh, který kombinuje jemně mleté jehněčí maso s bulgurem a aromatickými kořeněními. Tento lahodný a výživný pokrm je nejen chutný, ale také zdravý a snadno připravitelný. Sledujte náš recept a připravte si doma lahodné Kibbeh plné orientálních chutí.

Suroviny

  • 400 g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 200 g bulguru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve namočte bulgur do teplé vody a nechte ho nabobtnat.
  2. V hrnci smažte na olivovém oleji nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte na kostky nakrájené jehněčí maso a osmažte ho spolu s cibulí.
  4. Přidejte skořici, kmín, mletou papriku, sůl a pepř a promíchejte.
  5. Postupně přidejte nabobtnaný bulgur a směs promíchejte dohromady.
  6. Ve vhodném pekáči vytvarujte kibbeh do tvaru placiček.
  7. Pokapejte kibbeh olivovým olejem a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé.
  8. Podávejte kibbeh teplé s hummusem nebo jogurtem a čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *