1. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Lazanja s boloňskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na italskou klasiku – lazanje s bohatou a chutnou boloňskou omáčkou. Krok za krokem vytvoříte dokonalou vrstvenou lahůdku, která zaručeně potěší všechny milovníky těstovin. Závistivé pohledy a spokojené žaludky jsou zaručeny! Nenechte si ujít tento skvělý recept na lazanye s boloňskou omáčkou. Suroviny:

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 800g boloňské omáčky
  • 200g másla
  • 200g mouky
  • 1l mléka
  • 150g strouhaného sýra
  • čerstvý bazalka a oregano
  • sůl, pepř, olej
  • 250g sušených lasagní plátů

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na oleji cibuli a česnek, přidáme mleté maso a opékáme dozlatova.
  2. Přidáme boloňskou omáčku a necháme provařit.
  3. V hrnci si připravíme bílou omáčku – rozpustíme máslo, přidáme mouku a zpěňujeme. Postupně za stálého míchání přilijeme mléko a vaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí, pepřem a mletým oreganem.
  4. Do zapékací mísy nejprve nalejeme trochu boloňské omáčky, pak na ni pokládáme sušené lasagne pláty. Opět nalisujeme boloňskou omáčku, zakryjeme pláty a na ně nalijeme bílou omáčku.
  5. Postup opakujeme, dokud nemáme všechny suroviny spotřebované.
  6. Zakončíme vrstvou bílé omáčky a posypeme strouhaným sýrem.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, dokud není sýr zlatavě hnědý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *