1. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí kari s hráškem a rýží je lahodné exotické jídlo plné šťavnatého masa, aromatických koření a zdravých zeleninových ingrediencí. Tento recept je ideální pro milovníky pikantních, kořeněných jídel a jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný chuťových kontrastů ještě dnes!
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 200g zmrazeného hrášku
- 200g rýže
- 400ml vývaru
- olej
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené hovězí maso a restujte ho, dokud nezmění barvu.
- Přisypte kari koření a promíchejte.
- Přilijte vývar a nechte dusit, dokud maso nezměkne.
- Přidejte zmrazený hrášek a vařte dalších 5 minut.
- V dalším hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Srovnejte hotové hovězí kari s hráškem s uvařenou rýží a podávejte.