1. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta Carbonara – Italská těstovinová specialita
zdroj: Recepty 24/7

Pasta Carbonara je klasická italská specialita, která se skládá z vajec, sýra pecorino, guanciale a čerstvých těstovin. Tato lahodná a sytá omáčka se připravuje rychle a jednoduše a rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept na Pasta Carbonara a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek!

Suroviny

  • 400g těstovin (nejlepší jsou špagety)
  • 200g pancetty nebo slaniny
  • 4 vajíčka
  • 100g čerstvého Parmezánu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pancettu nebo slaninu, dokud není křupavá.
  2. V míse smícháme vajíčka, nastrouhaný Parmezán a špetku soli a pepře.
  3. V hrnci uvaříme těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  4. Scedíme těstoviny a ihned je smícháme s pancettou nebo slaninou.
  5. Přilijeme směs vajec s Parmezánem a rychle promícháme, aby se vajíčka stáhla a vytvořila krémovou omáčku.
  6. Případně můžeme přidat trochu vařící vody z těstovin, pokud chceme omáčku naředit.
  7. Poté můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti a podávat ihned. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *