1. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pasta Carbonara je klasická italská specialita, která se skládá z vajec, sýra pecorino, guanciale a čerstvých těstovin. Tato lahodná a sytá omáčka se připravuje rychle a jednoduše a rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept na Pasta Carbonara a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek!
Suroviny
- 400g těstovin (nejlepší jsou špagety)
- 200g pancetty nebo slaniny
- 4 vajíčka
- 100g čerstvého Parmezánu
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pancettu nebo slaninu, dokud není křupavá.
- V míse smícháme vajíčka, nastrouhaný Parmezán a špetku soli a pepře.
- V hrnci uvaříme těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- Scedíme těstoviny a ihned je smícháme s pancettou nebo slaninou.
- Přilijeme směs vajec s Parmezánem a rychle promícháme, aby se vajíčka stáhla a vytvořila krémovou omáčku.
- Případně můžeme přidat trochu vařící vody z těstovin, pokud chceme omáčku naředit.
- Poté můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti a podávat ihned. Dobrou chuť!