1. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kořeněný fazolový guláš
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na chutný a kořeněný fazolový guláš, který potěší vaše chuťové buňky. Tento tradiční český pokrm si získá srdce vaší rodiny a přátel. S námi se naučíte jednoduché postupy a základní suroviny, které potřebujete k vytvoření dokonalého guláše. Připravte si ho dle našeho receptu a užijte si lahodný zážitek při každém soustu.

Suroviny

  • 500g fazolí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička červeného pepře
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 400g loupaných rajčat
  • 200ml zeleninového vývaru
  • špetka cukru

Postup

  1. Nejprve dejte fazole na noc namočit do studené vody.
  2. Druhý den oplašte fazole novou vodou a dejte vařit do měkkého.
  3. Na pánvi na oleji zpěňte cibuli s prolisovaným česnekem.
  4. Přidejte k nim mletou papriku a na suchém pánev opečený kmín.
  5. Přidejte majoránku, červený pepř, sůl a pepř.
  6. Ve vzniklém koření promíchejte loupaná rajčata a zalijte vývarem.
  7. Přidejte fazole a nechte guláš provařit nejméně 20 minut.
  8. Případně dochuťte cukrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *