1. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný masový kebab s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kořeněný masový kebab, který je perfektně doplněný křupavou rýží. Tento exotický pokrm potěší vaše chuťové buňky a jeho příprava je navíc velmi jednoduchá. Dejte tomuto tradičnímu jídlu šanci a dopřejte si skvělou kombinaci chutí.

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. roštěnec)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a dejte do mixéru.
  2. Přidejte olivový olej, nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, mletou papriku, kmín, koriandr, pepř, sůl a pepř podle chuti.
  3. Mixujte do hladké pasty.
  4. Tvarujte hmotu do dlouhých špízů a nechte odpočinout v chladu asi 30 minut.
  5. Opečte na pánvi nebo grilu dozlatova.
  6. Smažte rýži na pánvi s trochou oleje a dochuťte podle chuti. Podávejte s kebabem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *