1. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kokosové karbanátky s quinoou! Tento recept kombinuje plnotu chuti quinoi s jemnou a exotickou chutí kokosu. Skvělá volba pro všechny, kteří hledají zdravou a chutnou alternativu k tradičním karbanátkům. Zkuste tento recept ještě dnes a obohaťte své jídelníček o novou lahůdku!
Suroviny
- 1 hrnek quinoi
- 1 a 1/2 hrnku vody
- 1 konzerva cizrny
- 1 velká mrkev, nastrouhaná
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1/2 hrnku strouhaného kokosu
- 1/4 hrnku petrželky, nasekané
- 1/4 hrnku natě petrželky, jemně nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého kurkumy
- 1/2 lžičky soli
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Quinou vojte ve vodě podle návodu na obalu.
- V misce smíchejte cizrnu, mrkev, česnek, kokos, petrželku, pažitku, olivový olej, kmín, kurkumu, sůl a pepř.
- Přidejte uvařenou quinou do směsi a důkladně promíchejte.
- Tvarujte směs do karbanátků a dejte na rozpálenou pánev s olejem.
- Opečte karbanátky z obou stran dozlatova.
- Podávejte s čerstvou zeleninovou nebo jogurtovou omáčkou a plátkem citronu.