1. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Rendang hovězí masa s kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Rendang hovězí masa s kokosem je tradiční indonéské jídlo plné bohatých chutí a exotických koření. Tento recept kombinuje jemný kousky hovězího masa s aromatickým kokosem a kořením, které vytváří neodolatelnou lahůdku. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a nechte se unést vůní a chutí Asie!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm kousek zázvoru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 4 hřebíčky
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 30g čerstvé chilli
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Masa nakrájejte na menší kousky a osmahněte na pánvi s olejem, dokud nebude maso do zlato hněda.

2. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a nakrájené chilli. Smíchejte a restujte dalších pár minut.

3. Přidejte kurkumu, kmín, koriandr, hřebíček, skořici a cukr. Promíchejte a restujte další minutu.

4. Nalijte kokosové mléko a přiveďte k varu. Snížte plamen a vařte na mírném ohni, občas promíchávejte, asi 2 hodiny nebo dokud nebude maso měkké.

5. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s rýží a naaranžovaným zeleným pepřem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *