1. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kushari – egyptská směs rýže a těstovin.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční egyptské jídlo Kushari, které spojuje lahodné kombinace rýže, těstovin a chuťově bohaté omáčky. Tento pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a výživnost. Podívejte se na náš recept a dopřejte si kulinářský zážitek přímo z Egypta!

Suroviny

  • 1 šálek bílé rýže
  • 1 šálek zelených fazolí
  • 1 šálek širokých těstovin (např. linguine)
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička skořice
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení
  • Sůl, ocet a fazolový vývar na dochucení

Postup

  1. Na začátek uvařte rýži a těstoviny vařte samostatně dle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte odstát.
  2. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek do zlatova.
  3. Přidejte cizrnu s fazolemi, kmín, skořici, sůl a pepř. Promíchejte a nechte chvilku provařit.
  4. Přidejte vařenou rýži do směsi a promíchejte. Poté přidejte těstoviny a znovu promíchejte.
  5. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu fazolového vývaru a dochuťte solí a octem podle chuti.
  6. Na závěr smažte směs Kushari na pánvi s několika kapkami oleje, dokud není vše zahřáté. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *