1. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí tikka masala.setViewportViewChettinad kurma.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a kořeněné indické jídlo s receptem na kuřecí tikka masala Chettinad kurma. Tato pikantní směs kurkumy, koriandru a jiných exotických koření přinese do vaší kuchyně autentickou chuť Indie. Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si exotickou chuť doma.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na plátky
  • 4 rajčata nakrájená na kostičky
  • 2 lžičky mletého zázvoru a cesneku
  • 2 lžičky červené papriky
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička garam masala
  • 400ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandr na ozdobení

Postup

  1. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mletý zázvor, česnek a necháme chvíli restovat.
  2. Přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme koření – červenou papriku, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř a promícháme.
  4. Přilijeme kokosové mléko a přivedeme k varu. Přiklopíme a vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
  5. Přidáme rajčata a vaříme dalších 10-15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Hotové jídlo podáváme s čerstvou nasekanou koriandr na ozdobení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *