1. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizotto s hříbky a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizotto s hříbky a šafránem, které vás okouzlí svou bohatou chutí a jemně aromatickým aroma. Skvělá kombinace krémové rýže, plnotučného sýra a lahodných hříbků s ušlechtilou příměsí šafránu vytvoří jedinečnou gastronomickou zkušenost. Ideální volba pro milovníky italské kuchyně, kteří si chtějí dopřát luxusní gastronomický zážitek přímo doma. S tímto receptem si jistě získáte srdce vašich blízkých a svých chuťových pohárků. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 200g rýže na rizotto
  • 200g čerstvých nebo sušených hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5g šafránu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l vývaru
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka k podávání

Postup

  1. 1. Pokud používáte sušené hříbky, namočte je do teplé vody a nechte asi 20 minut nabobtnat.
  2. 2. Na pánvi rozpalte máslo a olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. 3. Přidejte pokrájené hříbky a smažte je dozlatova.
  4. 4. Přidejte šafrán a rýži a smažte asi 2 minuty, až se rýže zaskloví.
  5. 5. Postupně zalévejte vývarem a za občasného míchání vařte rizotto do měkka (asi 18-20 minut).
  6. 6. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. 7. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *