1. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Masala krevetky s rýží jsou lahodným a exotickým jídlem plným kořeněných chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit krevetky smíchané s aromatickým masala kořením a podávat je s lahodnou rýží. Pojďte si vychutnat tento lahodný pokrm plný indických vlivů!
Suroviny
- 500g krevetek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce masala koření
- 200g bílé rýže
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravíme rýži podle návodu na obalu a necháme ji vařit.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nasekanou cibuli spolu s prolisovaným česnekem.
- Přidáme krevety a restujeme je dozlatova.
- Přisypeme masala koření, promícháme a necháme restovat ještě asi 5 minut.
- Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme krevety s rýží a ozdobíme nasekanou petrželkou.