1. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Jednoduchý recept na národní pokrm rendang.
zdroj: Recepty 24/7

Zde najdete jednoduchý recept na tradiční indonéský pokrm rendang, který si zamilujete! Vyzkoušejte ho doma a připravte si lahodné jídlo plné exotických chutí. Sledujte náš recept a užijte si tradiční chuťový zážitek z Indonésie.

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 4 chilli papričky
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rendang pasty
  • 1 lžíce tamarindové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osolte.
  2. Připravte pastu smícháním česneku, cibule a chilli papriček v mixéru.
  3. Na pánvi zahřejte olej a orestujte pastu z kroku 2 asi 5 minut.
  4. Přidejte maso a smažte ho dozlatova.
  5. Přilijte kokosové mléko, rendang pastu, tamarindovou šťávu, cukr a vařte na mírném ohni asi 3 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Hotové rendang podávejte s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *