31. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská těstovinová specialita s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodnou italskou těstovinovou specialitu s rajčaty doma. Tento recept je jednoduchý a rychlý a jistě potěší celou rodinu. Dejte si kouzlo Itálie na talíři!

Suroviny

  • 400 g těstovin
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 150 g čerstvého bazalku
  • 50 g parmezánu
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájený česnek a cibuli.
2. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a bazalku a nechte vařit asi 15 minut.
3. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
4. Po uvaření těstovin je sceďte a smíchejte s rajčatovou omáčkou.
5. Přidejte nastrouhaný parmazán, můžete dochutit solí a pepřem.
6. Podávejte horké s čerstvým bazalkem na ozdobu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *