31. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo se špekovým omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Originální‍ český recept na tradiční⁣ jídlo, které ⁢si zamilujete – knedlo-vepřo-zelo se špekovým omáčkou. Poctivě uválené knedlíky, šťavnaté vepřové maso a křupavě uvařené zelí podávané s ⁣lahodnou ⁤omáčkou ​z vybraných surovin. ⁣Nechte se unést chutěmi ‌tradiční české‌ kuchyně! ‌

Suroviny

  • 600g vepřového masa
  • 500g brambor
  • 200g zelí
  • 100g špeku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300ml vývaru
  • 100ml⁣ smetany ke šlehání
  • kůra z 1 ‍citronu
  • sůl, pepř, ​majoránka

Postup

  1. Nařežeme ​vepřové maso na kostky a osmahneme na ⁢pánvi. ⁤Nakrájíme cibuli, česnek​ a⁢ zelí.
  2. Přidáme cibuli, česnek a zelí k masu a necháme ⁤chvíli restovat.
  3. Přidáme vývar a necháme dusit, ​dokud maso ​není měkké.
  4. V⁣ druhém hrnci uvaříme oloupané a nakrájené brambory do⁢ měkka. Rozmačkáme je na kaši a osolíme.
  5. Na pánvi osmahneme nakrájený špek a⁣ přidáme citronovou ⁢kůru. Smícháme s uvařenými brambory.
  6. Připravíme omáčku⁣ z vývaru, přidáme smetanu ke⁤ šlehání a dochutíme⁣ majoránkou, solí a ⁤pepřem.
  7. Na talíři podáváme knedlo-vepřo-zelo s omáčkou‌ a nakrájeným špekem. Dobrou ⁤chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *