Výtečný veganský recept na tradiční český čočkový guláš s brambory. Lehce dochucený směsí exotických koření a čerstvou zeleninou. Skvělá a zdravá alternativa klasickému guláši, která potěší nejen vegetariány. Vyzkoušejte ho a přesvědčte se sami!
Suroviny:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 200g červené čočky
- 400g krájených rajčat
- 400ml zeleninového vývaru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup:
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené mrkve a brambory, necháme chvíli restovat.
- Přisypeme mletou papriku a kmín, osolíme a opepříme.
- Přilijeme krájená rajčata, zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme omytou čočku.
- Na mírném ohni necháme dusit, dokud čočka a zelenina nezměknou.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Po uvaření můžeme podávat samotné nebo s chlebem.