31. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento klasický italský recept na Pizza Margherita vás nadchne svou jednoduchostí a chutí. S čerstvými rajčaty, bazalkou a mozzarellou na křupavém těstě, si dopřejete lahodnou kouzelnou chuť Neapolské pizzy. Vyzkoušejte jedinečný recept a uvařte si doma tu nejlepší Margheritu!
Suroviny
- 500g pizzového těsta
- 200g drcených rajčat (z plechovky)
- 1 stroužek česneku
- 1 balení mozzarelly
- čerstvý bazalkový list
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Rozehřejte troubu na 220°C.
- Vyklopte pizzové těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Nastrouhejte stroužek česneku a smíchejte ho s drcenými rajčaty, přidejte sůl a pepř dle chuti.
- Rozetřete rajčatovou směs na pizzové těsto.
- Na rajčata nahrubo nasekejte mozzarellu a zakápněte olivovým olejem.
- Pečte v troubě asi 15-20 minut, dokud není pizza zlatavá.
- Před podáváním ozdobte čerstvými lístky bazalky.