31. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený krocan s nádivkou.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si⁢ tradiční ‍sváteční pokrm s chutným receptem na pečeného krocana⁣ s lahodnou nádivkou. Vyzkoušejte tento klasický recept a připravte⁣ neodolatelně voňavé jídlo ⁢pro své blízké na vánoční svátky nebo jiné slavnostní události. ‍Zaručeně⁢ si‌ pochutnáte!

Suroviny

  • 1 krocan (cca 4-5 kg)
  • 200g ⁤mletého masa
  • 100g klobásy
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1‍ mrkev
  • 1 petržel
  • 50g sušených⁢ hub
  • 50g⁣ rozinek
  • 50g ořechů
  • soľ, korenie, mletá paprika
  • olej, maslo

Postup

  1. Na⁤ prípravu nádivky si najprv​ dáme namočiť sušené ‍huby⁢ a rozinky do teplej vody. Z klobásy, cibule, česneku,⁣ mrkvy a petržele si nakrájame drobné kúsky a orestujeme na oleji.
  2. Pridáme mleté ‍maso a orestujeme spolu ⁢s korením a mletou paprikou. Nakoniec pridáme namočené a ⁢nasekané sušené huby, rozinky a⁣ ořechy.
  3. Kročana poriadne‌ očistíme⁤ a osušíme.‌ Naplníme ho pripravenou nádivkou a ‍zvonku potrieme olejom a⁢ osolíme.
  4. Položíme kročana na⁢ plech ⁣a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov ​asi 2,5 – ‌3 hodiny, pravidelne ho polievajúc vlastným šťavom ​s maslom.
  5. Po upečení necháme kročana odpočívať aspoň 15 minút pred porciou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *