31. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné indické jehněčí biryani s rýží a rajčaty. Tento recept je plný exotických koření a chutí, které vaše chuťové buňky rozhýbají. Podle této jedinečné kombinace surovin se vám doma podaří připravit dokonalou exotickou večeři. Užijte si skvělý gastronomický zážitek s jemnou jehněčí a kořeněnou rýží, která je dokonale završena sladkými rajčaty.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 2 hrnky basmati rýže
- 1 sklenice jogurtu
- Kari koření, kurkuma, sůl, pepř
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 6 hřebíčků
- 6 kardamomových tobolek
- Špetka safránu
- Bobkový list
- Koriandrové listy na ozdobení
Postup
- Naolejovaným hrnci smažte na kostky nakrájené maso s kořením.
- Přidejte na drobné kousky nakrájenou cibuli, rajčata a nechte dusit.
- Přidejte jogurt, alespoň 2 sklenice vody a nechte dusit.
- Zvlášť spařte rýži, promíchejte s rajčaty a zalijte masem s jogurtem.
- Pod poklicí uvařte doměkka do měkka.
- Nechte odstát a podávejte s koriandrovými listy.