31. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Marocká rajská omáčka se smaženými vejci je lahodný recept plný exotických chutí a vůní. Tato tradiční marocká omáčka se skvěle hodí k jemně smaženým vajíčkům a přináší nepřehlédnutelný orientální šmrnc do vaší kuchyně. Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale bohatý na chuť recept a dopřejte si nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kari koření
- olej na smažení
- sůl a pepř
- 8 vajec
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme nakrájená rajčata a papriku a dusíme do měkka.
- Přidáme koření – kmín, papriku a kari a promícháme.
- Po chvíli přilijeme trochu vody a necháme vařit do zhoustnutí omáčky.
- Mezitím si rozklepneme vejce do misky a osolíme je.
- V další pánvi rozehřejeme olej a osmahneme si z nich vajíčka přelitá solí.
- V hotové omáčce poskládáme smažená vajíčka a podáváme s chlebem.