31. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Marocká rajská omáčka se smaženými vejci
zdroj: Recepty 24/7

Marocká rajská omáčka se smaženými vejci je lahodný recept plný exotických chutí a vůní. Tato tradiční marocká omáčka se skvěle hodí k jemně smaženým vajíčkům a přináší nepřehlédnutelný orientální šmrnc do vaší kuchyně. Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale bohatý na chuť recept a dopřejte si nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kari koření
  • olej na smažení
  • sůl a pepř
  • 8 vajec

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme nakrájená rajčata a papriku a dusíme do měkka.
  3. Přidáme koření – kmín, papriku a kari a promícháme.
  4. Po chvíli přilijeme trochu vody a necháme vařit do zhoustnutí omáčky.
  5. Mezitím si rozklepneme vejce do misky a osolíme je.
  6. V další pánvi rozehřejeme olej a osmahneme si z nich vajíčka přelitá solí.
  7. V hotové omáčce poskládáme smažená vajíčka a podáváme s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *