31. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový paneer s jemným kari.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na rajčatový paneer s jemným kari, který vám dodá energii a chuť na celý den. Lehce kořeněný kari a smetanová omáčka se skvěle doplňují s pikantním paneerem a čerstvými rajčaty. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky indické kuchyně. Naše receptura je jednoduchá a rychlá, takže si ho můžete vychutnat kdykoliv!

Suroviny

  • 200 g paneeru, nakrájeného na kostky
  • 400 g rajčat, nasekaných na kousky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička jemného kari koření
  • 1 lžička kurkumového prášku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
  2. Přidejte kari koření, kurkumu, kmín a koriandr a promíchejte.
  3. Přisypte nakrájená rajčata a smažte je spolu s kořením asi 5 minut, dokud rajčata nezměknou.
  4. Přidejte do směsi paneer a smetanu a nechte vařit ještě asi 5 minut, dokud se paneer nezahřeje a omáčka nezhoustne.
  5. Podle chuti osolte a opepřete a můžete podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *