31. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na rajčatový paneer s jemným kari, který vám dodá energii a chuť na celý den. Lehce kořeněný kari a smetanová omáčka se skvěle doplňují s pikantním paneerem a čerstvými rajčaty. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky indické kuchyně. Naše receptura je jednoduchá a rychlá, takže si ho můžete vychutnat kdykoliv!
Suroviny
- 200 g paneeru, nakrájeného na kostky
- 400 g rajčat, nasekaných na kousky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička jemného kari koření
- 1 lžička kurkumového prášku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
- Přidejte kari koření, kurkumu, kmín a koriandr a promíchejte.
- Přisypte nakrájená rajčata a smažte je spolu s kořením asi 5 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přidejte do směsi paneer a smetanu a nechte vařit ještě asi 5 minut, dokud se paneer nezahřeje a omáčka nezhoustne.
- Podle chuti osolte a opepřete a můžete podávat s rýží nebo naan chlebem.