31. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Jehněčí tajine s olivami je lahodný marocký pokrm plný exotických chutí a vůní. Jehněčí maso je pomalu dusené s rajčaty, cibulí, kořením a olivami, což vytváří bohatou a sytou chuťovou kombinaci. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky orientální kuchyně a zároveň nabízí zdravý a vyvážený jídelníček. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si chuťový zážitek plný radosti a spokojenosti.
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 2 rajčata nakrájená na kostičky
- 100g oliv bez pecek
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky kurkumy
- čerstvá petrželka na ozdobu
- sůl a olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli se stroužky česneku.
- Přidejte maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte rajčata, kmín, skořici, papriku, pepř, kurkumu a osolte podle chuti.
- Zalijte trochou vody, přidejte olivy a vařte na mírném ohni alespoň hodinu, dokud maso není měkké.
- Suroviny dobře promíchejte, podávejte s vařenou rýží nebo chlebem a ozdobte čerstvou petrželkou.