31. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí tajine s olivami
zdroj: Recepty 24/7

Jehněčí tajine s olivami je lahodný marocký pokrm plný exotických chutí a vůní. Jehněčí maso je pomalu dusené s rajčaty, cibulí, kořením a olivami, což vytváří bohatou a sytou chuťovou kombinaci. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky orientální kuchyně a zároveň nabízí zdravý a vyvážený jídelníček. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si chuťový zážitek plný radosti a spokojenosti.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 2 rajčata nakrájená na kostičky
  • 100g oliv bez pecek
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • sůl a olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidejte maso a smažte ho dozlatova.
  3. Přidejte rajčata, kmín, skořici, papriku, pepř, kurkumu a osolte podle chuti.
  4. Zalijte trochou vody, přidejte olivy a vařte na mírném ohni alespoň hodinu, dokud maso není měkké.
  5. Suroviny dobře promíchejte, podávejte s vařenou rýží nebo chlebem a ozdobte čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *