31. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo „Knedlo, vepřo, zelo, brambory, omáčka“ doma s tímto jednoduchým receptem. Chutná vepřová pečeně s knedlíkem, zelím, bramborami a lahodnou omáčkou je oblíbeným jídlem české kuchyně. Podívejte se, jak snadno můžete připravit tuto lahodnou pochoutku doma a dopřát si chuťový zážitek plný tradice.
Suroviny
- 600g vepřového masa
- 1 hlava zelí
- 500g brambor
- 1 balení knedlíků
- sůl, pepř, kmín
- olej nebo sádlo
- 1 cibule
Postup
- Nejprve si připravíme vepřové maso. Nakrájíme ho na menší kousky a osolíme, opepříme a okmínujeme.
- Pak na pánvi rozehřejeme olej nebo sádlo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud maso nezezlátne z všech stran.
- Zelí nakrájíme na tenké proužky a přidáme k masu. Zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou, dokud zelí nezměkne.
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a přidáme k masu se zelím.
- Knedlíky uvaříme podle návodu na obalu.
- Na závěr si připravíme omáčku. V hrnci rozehřejeme trochu oleje, přidáme mouku a restujeme, dokud zhnědne. Pak zalijeme trochou vývaru a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí, pepřem a kmínem.
- Po uvaření všechno servírujeme na talíře a můžeme podávat.