31. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, vepřo, zelo, brambory, omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční české jídlo „Knedlo, vepřo, zelo,​ brambory,⁤ omáčka“ doma s ⁢tímto jednoduchým ⁤receptem. ‍Chutná vepřová pečeně s ‌knedlíkem, zelím, bramborami a lahodnou ​omáčkou je ‌oblíbeným jídlem české kuchyně. Podívejte se, jak ‌snadno ⁢můžete připravit ⁤tuto lahodnou pochoutku doma a dopřát si chuťový zážitek plný tradice.

Suroviny

  • 600g vepřového masa
  • 1 hlava zelí
  • 500g brambor
  • 1 ‌balení knedlíků
  • sůl, pepř, kmín
  • olej nebo ⁤sádlo
  • 1 ‌cibule

Postup

  1. Nejprve ⁢si připravíme vepřové maso. Nakrájíme ho⁢ na menší ⁢kousky a osolíme, opepříme a okmínujeme.
  2. Pak na pánvi⁣ rozehřejeme‌ olej nebo⁣ sádlo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli.
  3. Přidáme nakrájené maso‍ a restujeme, ‍dokud ⁤maso nezezlátne z všech stran.
  4. Zelí nakrájíme na ⁢tenké proužky a ‍přidáme k masu.‍ Zalijeme trochou vody a dusíme ⁤pod pokličkou, dokud‍ zelí nezměkne.
  5. Brambory uvaříme ⁣ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a přidáme k masu se‌ zelím.
  6. Knedlíky uvaříme podle‍ návodu na obalu.
  7. Na závěr ‍si připravíme omáčku. V hrnci rozehřejeme​ trochu oleje, přidáme⁤ mouku a restujeme, ​dokud ​zhnědne. Pak zalijeme trochou vývaru ⁤a za stálého míchání vaříme do⁣ zhoustnutí. Dochutíme solí, pepřem a⁤ kmínem.
  8. Po uvaření všechno servírujeme na talíře a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *