31. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava klasický recept z Iráku
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční recept na baklavu z Iráku a užijte si sladkou lahůdku plnou vůní skořice, ořechů a medu. Tento klasický dezert je dokonalým způsobem, jak oslavovat orientální kuchyni. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si jedinečnou dobrotu pro své blízké.

Suroviny

  • 500 g listového těsta
  • 250 g másla
  • 250 g mletých vlašských ořechů
  • 250 g mletých mandlí
  • 1 lžíce skořice
  • 300 g cukru
  • 250 ml vody
  • šťáva z 1 citronu

Postup

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 180°C a rozpustíme máslo.
  2. Smícháme mleté ořechy, mandle a skořici, z toho připravíme náplň.
  3. Listové těsto rozdělíme na dvě části a každou část potřeme rozpuštěným máslem. Na první část položíme polovinu náplně a pečeme 20 minut.
  4. Mezitím připravíme sirup smícháním cukru, vody a citronové šťávy a pomalu ho vaříme asi 15 minut. Poté necháme vychladnout.
  5. Po upečení první vrstvy uděláme druhou vrstvu s druhou polovinou náplně a zbylým těstem. Pečeme dalších 20 minut.
  6. Pokud je baklava hotová, zalijeme ji vychladlým sirupem a necháme ji vstřebat. Poté můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *