31. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská kuřecí kari se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská kuřecí kari se zeleninou je lahodné exotické jídlo plné výrazných chutí a kořeněných vůní. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou kombinaci křupavé zeleniny a jemně pikantní omáčky s kousky kuřecího masa. Vychutnejte si lahodné indonéské kari doma!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • sójová omáčka
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na nudličky nakrájenou mrkev a na plátky nakrájenou cuketu.
  4. Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme červenou kari pastu.
  5. Podle chuti dochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem.
  6. Necháme provařit a chvilku povařit.
  7. Podáváme s rýží nebo plackami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *