31. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na rizoto se žampiony a šunkou, kterým si jistě získáte srdce vašich blízkých. S jemnou chutí žampionů a šunky se budete cítit jako v italské restauraci. Náš recept je lehký na přípravu a skvělý na ochucení. Nechte se inspirovat a připravte si skvělé rizoto se žampiony a šunkou ještě dnes!
Suroviny
- 250g rýže na rizoto
- 200g žampionů
- 100g uzeného vepřového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml kuřecího vývaru
- 100ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, nasekaná petrželka
Postup
- Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
- V hrnci rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přidáme žampiony a dusíme do měkka.
- Přidáme na kostičky nakrájené uzené vepřové maso a necháme chvíli restovat.
- V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar a postupně ho zalijeme do směsi s žampiony a masem. Přidáme rýži a vaříme podle pokynů na obalu rýže.
- Nakonec vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a podáváme posypané nasekanou petrželkou.