31. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto al nero di seppia
zdroj: Recepty 24/7

Risotto al nero di seppia je lahodná italská specialita, která spojuje krémovou rýži s černým sýrem. Tento recept je dokonalým spojením chutí moře a italských bylinek. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodnou večeři plnou exotiky. Naše krok za krokem vás provede přípravou tohoto lahodného jídla.

Suroviny

  • 300 g rýže na risotto
  • 1 cibule
  • 2 strdličky cesnaku
  • 500 g čiernej sepičej farby
  • olivový olej
  • 1 liter ryžového vývaru
  • soľ a korenie

Postup

  1. Vo veľkom hrnci rozpáľte olivový olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte čiernu sepiu nakrájanú na kúsky.
  2. Za občasného miešania nechajte zámiešať asi 10 minút.
  3. Pridajte rýžu a za stáleho miešania začnite pridávať ryžový vývar postupne, podľa potreby.
  4. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Varte asi 20 minút, kým rýža nebude mäkká a krémová. Prípadne pridajte ešte vývar, ak sa risotto príliš rýchlo zredukovalo.
  6. Po vareni servírujte a podávajte s bylinkami na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *