31. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, Zelo, Vepřo, Sosisko
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté ‌vepřové maso, křupavá kůrka a měkké knedlíky s ‍hustou omáčkou – to je tradiční český recept na „Knedlo, Zelo, Vepřo, Sosisko“. ⁢Naučte se ​připravit tuto lahodnou klasiku české kuchyně a pochutnejte si na chutích, ⁣které si​ zamilujete. S receptem na knedlíky i omáčku, krok za​ krokem vám ukážeme,⁣ jak ⁤připravit tento‌ populární ‌pokrm. Nechte se unést chutěmi domácího vaření a⁤ připravte si⁢ skvělé „Knedlo, Zelo,​ Vepřo, Sosisko“ pro vaše blízké.

Suroviny

  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 400g vepřového ⁣masa
  • 4 klobásy
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Oloupejte brambory, ⁣uvařte je ve vody a rozmačkejte na kaši
  2. Pomalu přimíchejte mouku ke bramborové kaši a vytvořte těsto
  3. Těsto rozdělte na menší kousky a uvařte ve vařící vodě
  4. Na pánvi ‍osmahněte nakrájené vepřové maso, osolte, opepřete a přidejte ⁤kmín
  5. V sypaničce osmahněte nakrájené klobásy
  6. Na talíři podávejte uvařené knedlíky s vepřovým masem a⁣ klobásami

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *