31. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Svíčková s knedlíkem nebude asi lepší než smažený rýžový nákyp s masem. Tento lahodný pokrm je jednoduchý k přípravě, zasytí vás a určitě ocení celá rodina. Podívejte se na recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 2 šálky vařené rýže
- 400 g mletého masa
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 paprika
- sůl, pepř, koření dle chuti
- olej na smažení
- 4 vejce
- 150 g strouhaného sýra
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme mleté maso a smažíme, dokud není maso propečené.
- Přidáme uvařenou rýži a promícháme.
- Přidáme sůl, pepř a ostatní koření dle chuti.
- Maso s rýží přendáme do zapékací mísy.
- Veškrtneme vajíčka, přidáme 100 g sýra a vše promícháme.
- Smetanu rozetřeme na smažený rýžový nákyp, posypeme zbývajícím sýrem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu 25 minut.
- Po upečení necháme nákyp chvíli odpočinout a pak podáváme.