31. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Smažený rýžový nákyp s masem.
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková s knedlíkem nebude asi lepší než smažený rýžový nákyp s masem. Tento lahodný pokrm je jednoduchý k přípravě, zasytí vás a určitě ocení celá rodina. Podívejte se na recept a pusťte se do vaření!

Suroviny

  • 2 šálky vařené rýže
  • 400 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • sůl, pepř, koření dle chuti
  • olej na smažení
  • 4 vejce
  • 150 g strouhaného sýra

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud není maso propečené.
  3. Přidáme uvařenou rýži a promícháme.
  4. Přidáme sůl, pepř a ostatní koření dle chuti.
  5. Maso s rýží přendáme do zapékací mísy.
  6. Veškrtneme vajíčka, přidáme 100 g sýra a vše promícháme.
  7. Smetanu rozetřeme na smažený rýžový nákyp, posypeme zbývajícím sýrem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu 25 minut.
  8. Po upečení necháme nákyp chvíli odpočinout a pak podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *