30. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš domácí recept na tradiční italskou Pizza Margherita. Jednoduché, ale chutné ingredience vám přinesou ten správný kousek Itálie přímo do vaší kuchyně. Sledujte návod krok za krokem a připravte si skvělou Margheritu jako od profesionálů!
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 2 čajové lžičky soli
- 1 lžíce cukru
- 1 sáček sušeného droždí
- 250 ml teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 g mozzarelly
- 200 g rajčat
- Čerstvý bazalkový lístek
Postup
- V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a sušené droždí.
- Počáthes přilijte teplou vodu a olivový olej a vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte kynout na teplém místě přikryté utěrkou asi hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Rozválejte těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Rajčata nakrájejte na plátky s mozzarellou a rozložte na těsto.
- Pizzu pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut, dokud není těsto zlatavé.
- Hotovou pizzu ozdobte čerstvými bazalkovými lístky.