30. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na rybí kibbeh s mandlemi, tradiční libanonské jídlo plné chuti a aromatických koření. Tato lahůdka je skvělou alternativou k tradičním mletým masovým kibbeh a určitě potěší i ty, kteří preferují rybí pokrmy. S mandlemi jako jedním z hlavních ingrediencí budou mít vaše rybí kibbeh dokonalou křupavou texturu a bohatou chuť. Vyzkoušejte tento originální recept a udělejte si radost svému jazyku i svému žaludku.
Suroviny
- 500g mletého lososa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 šálek mletých mandlí
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- olivový olej
Postup
- Smíchejte v míse mletý losos, cibuli, česnek, mleté mandle, bulgur, skořici, kmín, sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
- Vezměte malé porce směsi a vytvarujte z nich kulaté koule.
- Do hluboké pánve nalijte olej a zahřejte ho. Smažte koule v horkém oleji, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Hotové rybí kibbeh podávejte teplé s citrónovou cizrádou nebo jogurtovou omáčkou.