30. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Rybí kibbeh s mandlemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na rybí kibbeh s mandlemi, tradiční libanonské jídlo plné chuti a aromatických koření. Tato lahůdka je skvělou alternativou k tradičním mletým masovým kibbeh a určitě potěší i ty, kteří preferují rybí pokrmy. S mandlemi jako jedním z hlavních ingrediencí budou mít vaše rybí kibbeh dokonalou křupavou texturu a bohatou chuť. Vyzkoušejte tento originální recept a udělejte si radost svému jazyku i svému žaludku.

Suroviny

  • 500g mletého lososa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 šálek mletých mandlí
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Smíchejte v míse mletý losos, cibuli, česnek, mleté mandle, bulgur, skořici, kmín, sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
  2. Vezměte malé porce směsi a vytvarujte z nich kulaté koule.
  3. Do hluboké pánve nalijte olej a zahřejte ho. Smažte koule v horkém oleji, dokud nejsou zlatě hnědé.
  4. Hotové rybí kibbeh podávejte teplé s citrónovou cizrádou nebo jogurtovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *