Melanzane alla parmigiana je klasické italské jídlo, které spojuje vrstvené plátky lilků s rajčatovou omáčkou, sýrem mozzarella a parmazánem. Tento lahodný vegetariánský pokrm je oblíbený pro svou bohatou chuť a jedinečný aroma italských bylinek. Vyzkoušejte recept na Melanzane alla parmigiana a přivonějte si k dovolené v Itálii.

Suroviny:

  • 3 melanzane
  • 200g strouhaného parmazánu
  • 600g rajčatové omáčky
  • 200g mozzarelly
  • česnek, bazalka, olivový olej, sůl, pepř

Postup:

  1. Melanzane nakrájejte na plátky a osolte. Nechejte je odstát a poté opláchněte pod vodou a osušte.
  2. Na pánvi si opečte plátky melanzane na olivovém oleji dozlatova.
  3. Vymažte pekáč olivovým olejem a na dno dejte trochu rajčatové omáčky.
  4. Přidejte vrstvu melanzane, nasekaný česnek, nasekanou bazalku a posypte parmazánem.
  5. Pokračujte vytvářením vrstev – omáčka, plátky melanzane, česnek, bazalka, parmazán, až spotřebujete všechny suroviny.
  6. Poslední vrstvu zakryjte plátky mozzarelly a posypte zbytkem parmazánu.
  7. Předehřejte troubu na 180°C a dejte pekáč do trouby. Pečte cca 30 minut dozlatova a dokud sýr nezměkne.
  8. Po upečení nechte zhruba 10 minut odpočinout a pak můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *