Dýňový krém se špenátem a červenou cibulí je lahodná a zdravá polévka plná chutí a vůní. Tento recept je ideální pro zahřátí během chladných dní a zároveň nabízí živiny pro posílení imunity. Vyzkoušejte tento jednoduchý a výživný recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 menší dýně
- 200g špenátu
- 1 malá červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 500ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř
Postup
- Dýni oloupejte, zbavte jader a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi zahřejte olej a orestujte najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte kmín a koriandr a nechte chvíli restovat.
- Přidejte dýňové kousky a zalijte zeleninovým vývarem.
- Vše povařte do měkka.
- Přidejte špenát a vařte dalších pár minut.
- Zeleninu rozmixujte na hladký krém a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte teplý krém posypaný nastrouhaným sýrem a opečeným chlebem.