30. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské parmazánové rizoto s houbami k obědu nebo večeři. Tento recept je jednoduchý na přípravu a nabízí skvělé spojení lahodného parmazánu a aromatických hub. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na tradiční italské specialitě.
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 200g hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 50g parmazánu
- 1 lžíce másla
- 750ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli se stroužky česneku.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte je do změknutí.
- Přidejte rýži a neustále míchejte, dokud není rýže lehce prosklená.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a vařte rizoto podle pokynů na balení rýže.
- Když je rýže měkká, vmíchejte na kostičky nakrájené máslo a nastrouhaný parmazán.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Před podáváním posypte nasekanou petrželí a parmazánovými lupínky.