30. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Italské parmazánové rizoto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské parmazánové rizoto s houbami k obědu nebo večeři. Tento recept je jednoduchý na přípravu a nabízí skvělé spojení lahodného parmazánu a aromatických hub. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na tradiční italské specialitě.

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 200g hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 50g parmazánu
  • 1 lžíce másla
  • 750ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte je do změknutí.
  3. Přidejte rýži a neustále míchejte, dokud není rýže lehce prosklená.
  4. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a vařte rizoto podle pokynů na balení rýže.
  5. Když je rýže měkká, vmíchejte na kostičky nakrájené máslo a nastrouhaný parmazán.
  6. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. Před podáváním posypte nasekanou petrželí a parmazánovými lupínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *