30. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi Goreng“ – smažená rýže s masem
zdroj: Recepty 24/7

Nasi Goreng – tradiční indonéské jídlo, které spojuje chutnou smaženou rýži s lahodným masem. Připravte si exotickou pochoutku doma a užijte si bohatou paletu chutí přímo z Asie!

Suroviny:

  • 300g vařeného jasmínové rýže
  • 200g kuřecího masa nakrájeného na kostičky
  • 2 stroužky česneku nasekaného
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Rozehřejte olej na pánvi a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezačnou vonět.
  2. Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
  3. Přidejte vařenou rýži a smažte dozlatova.
  4. Přidejte kari koření, sůl, pepř a sójovou omáčku a promíchejte.
  5. Vytvořte důlek uprostřed pánve a rozklepněte do něj vajíčka. Omelete je a poté zamíchejte s obsahem pánve.
  6. Hotové jídlo podávejte teplé s nakrájenou petrželkou nebo koriandrem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *