30. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng – tradiční indonéské jídlo, které spojuje chutnou smaženou rýži s lahodným masem. Připravte si exotickou pochoutku doma a užijte si bohatou paletu chutí přímo z Asie!
Suroviny:
- 300g vařeného jasmínové rýže
- 200g kuřecího masa nakrájeného na kostičky
- 2 stroužky česneku nasekaného
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 vajíčka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Rozehřejte olej na pánvi a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte vařenou rýži a smažte dozlatova.
- Přidejte kari koření, sůl, pepř a sójovou omáčku a promíchejte.
- Vytvořte důlek uprostřed pánve a rozklepněte do něj vajíčka. Omelete je a poté zamíchejte s obsahem pánve.
- Hotové jídlo podávejte teplé s nakrájenou petrželkou nebo koriandrem na ozdobu.