30. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a krémové risotto s houbami a hříbky! Tento recept spojuje plné aroma hub s nádechem bylinek a parmazánu, kterým stvoříte jedinečnou chuťovou expolozí. Perfektní pokrm pro večeři nebo na rodinnou oslavu. Zkuste tento lahodný italský pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 250g rýže na risotto
  • 200g čerstvých hub
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 dcl bílého vína
  • 50g másla
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na drobné kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampióny a povaříme, dokud voda z hub nevypaří.
  3. Přidáme rýži na risotto a chvíli opékáme, dokud se neproleskne.
  4. Zalijeme bílým vínem a necháme vypařit. Poté postupně přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme do měkka.
  5. Na závěr vmícháme máslo, nastrouhaný parmazán a prolisovaný česnek. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *