30. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a krémové risotto s houbami a hříbky! Tento recept spojuje plné aroma hub s nádechem bylinek a parmazánu, kterým stvoříte jedinečnou chuťovou expolozí. Perfektní pokrm pro večeři nebo na rodinnou oslavu. Zkuste tento lahodný italský pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 250g rýže na risotto
- 200g čerstvých hub
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 1 dcl bílého vína
- 50g másla
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na drobné kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidáme na plátky nakrájené žampióny a povaříme, dokud voda z hub nevypaří.
- Přidáme rýži na risotto a chvíli opékáme, dokud se neproleskne.
- Zalijeme bílým vínem a necháme vypařit. Poté postupně přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme do měkka.
- Na závěr vmícháme máslo, nastrouhaný parmazán a prolisovaný česnek. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.