30. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi, italský houbový pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Risotto ai funghi je klasický italský pokrm plný lahodných hubových chutí. Tento recept na italské houbové risotto vás okouzlí jednoduchou přípravou a bohatou chutí. Podmanivá kombinace krémové rýže, aromatických hub a česneku je ideální pro milovníky dobrého jídla. Vyzkoušejte tento lahodný recept a přenesete se rovnou do italské kuchyně!

Suroviny

  • 200g rýže (ideálně arborio)
  • 200g směsi hub podle preferencí (např. žampiony, suchožrouti)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g parmezánu
  • Sůl, pepř, petržel (k dochucení)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm osmažte na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte rýži a smažte, dokud se zrnka nerozjasní.
  3. Zalijte víno a nechte vařit, dokud většina nevyvře.
  4. Postupně přidávejte zeleninový vývar, nechávejte vařit a občas promíchejte, dokud se rýže nezměkne.
  5. Přidejte na plátky nakrájené houby a nechte vařit dalších pár minut.
  6. Za stálého míchání přidejte máslo, nastrouhaný parmezán a dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželí.
  7. Servírujte horké a ozdobte několika lístky petržele.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *