Pokuste se užít exotické chutě Indické kari polévky plné sytých koření a čerstvých zelenin. Tento recept vám díky své jednoduchosti a lahodné kombinaci ingrediencí pomůže navodit pravou atmosféru indické kuchyně přímo ve vaší kuchyni. Užijte si tuto zdravou a lahodnou polévku plnou intenzivních chutí a vyzkoušejте něco nového dnes!
Suroviny:
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička čerstvě nastrouhané zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 400g nakrájené zeleniny (mrkev, květák, hrášek, paprika)
- 400ml kokosového mléka
- 400ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
Postup:
- Na sporáku rozpáleným na střední teplotu rozehřejte kokosový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte zázvor, kurkumu, kmín, skořici a koriandr a poduste asi minutu, dokud se vůně neuvolní.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a restujte 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar a nechte vařit asi 15 minut, dokud zelenina nebude měkká.
- Přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou.