30. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková se švestkovou omáčkou a knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte​ tento tradiční český recept na svíčkovou se švestkovou omáčkou a domácími ⁣knedlíky. Skvělá kombinace ‌šťavnatého masa, ⁣sladké omáčky a lahodných⁤ knedlíků, která potěší vaše​ chuťové buňky. Naučte se, jak připravit tento ‍lahodný pokrm‍ a překvapte své blízké neodolatelnou svíčkovou.

Suroviny

  • 600 g hovězí ⁤svíčkové
  • 200 ml ⁣smetany ke ‌šlehání
  • 100 g ‍švestek
  • 1 cibule
  • 2​ lžíce hladké​ mouky
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml ⁤hovězího ⁢vývaru
  • sůl, pepř, majoránka,⁢ nové koření
  • olej na smažení

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli,⁣ oloupejte a nakrájejte švestky na menší kousky.
  2. Svíčkovou očistěte, osolte a opepřete, ​potřete olejem a dejte do trouby předehřáté⁢ na 180°C.
  3. Svíčkovou zapékáme asi hodinu, přitom ji‌ občas podléváme vývarem.
  4. V pánvi ⁤rozpálíme máslo, přidáme⁢ cibuli a​ chvíli restujeme. Poté přidáme kousek⁢ másla a na něj mouku. Necháme ji krátce ztmavnout a postupně ​zahustíme ​smetanou a vývarem.
  5. Přidejte švestky ⁣a nechte je provařit do měkka. Ochutíme​ kořením podle chuti.
  6. Hotovou ⁤omáčku⁣ přemixujte a důkladně rozmixujte, aby byla jemná.
  7. Svíčkovou‍ vyndáme z trouby, nakrájíme na‌ plátky a podáváme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *