30. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné jídlo – cizrna s batátem a kokosovým mlékem. Tato exotická kombinace chutí vás překvapí svou výjimečnou chuťovou paletou. S touto jednoduchou a zdravou vegetariánskou pochoutkou si určitě pochutnáte! Sledujte náš recept a užijte si chuťový zážitek plný exotiky.
Suroviny
- 400 g cizrny (plechovka nebo vařená)
- 1 velký sladký brambor
- 400 ml kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- čerstvá petržel na ozdobení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájený sladký brambor a necháme chvilku restovat.
- Přidáme koření (kmín, koriandr, kurkumu a papriku) a cizrnu.
- Zalijeme kokosovým mlékem a necháme vařit asi 15 minut, dokud se brambor nerozvaří.
- Po dochucení solí a pepřem a promíchání je hotovo.
- Pokud chceme, můžeme jídlo posypat nasekanou petrželí a servírovat s rýží nebo naan chlebem.