30. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Pho Bo – Vietnamská hovězí nudlová polévka.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční vietnamskou nudlovou polévku Pho Bo. Tato lahodná polévka plná aromatických bylinek a koření je skvělou volbou pro vychladnutí během chladných dní. S jemně vařeným hovězím masem a čerstvými nudlemi bude tato polévka jistě naplnit vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a připravte si toto lahodné jídlo doma!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (vývarové maso)
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 1 kousek zázvoru (asi 1 cm)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 400 g rýžových nudlí
  • 1 limeta
  • čerstvá mátová nebo koriandrová nať
  • hrst fazolových klíčků
  • sójová omáčka
  • hořčice či jiné chilli omáčky podle chuti

Postup

  1. Na plechu opečeme v troubě cibuli s hřebíčkem, novým kořením a koriandrovými semínky, dokud nezačne cibule hnědnout. Zázvor neoloupeme, jen ho rozdrtíme.
  2. V hrnci ohřejeme vodu, přidáme maso, opečenou cibuli, zázvor, rybí omáčku a cukr. Vaříme asi 1-2 hodiny, nebo dokud maso není měkké.
  3. Mezitím uvaříme nudle podle návodu na obalu a opláchneme je studenou vodou.
  4. Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na tenké plátky a vrátíme do vývaru. Dochutíme omáčkou sojovou a limetkovou šťávou.
  5. Do misky dáme nudle, zalijeme horkým vývarem s masem, přidáme fazolové klíčky a bylinky. Podáváme s přílohou chilli omáčky a sojovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *