30. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na domácí tiramisu s mascarpone a kakao. Tato tradiční italská dezertní pochoutka je oblíbená pro svou jemnou a krémovou chuť. Stačí si připravit vrstvy savoiardi sušenek namočených v kávě, směs z mascarpone, cukru a žloutků a při servírování posypat hojně kakaem. Vychutnejte si tu nejlepší kombinaci sladkého a hořkého, která vám rozhodně udělá radost.
Suroviny
- 250g mascarpone
- 3 velká vejce
- 100g cukr
- 200ml silné kávy
- 200g piškotů
- kakao
Postup
- Oddělte žloutky od bílků.
- V míse smíchejte mascarpone a cukr.
- Přidejte žloutky a míchejte dohladka.
- V jiné míse šlehejte bílky dokud nedosáhnou tuhého sněhu.
- Sladkou směs z mascarpone postupně vmíchejte do sněhu z bílků.
- Do misky nalijte silnou kávu.
- Piškoty namočte do kávy a vytvořte první vrstvu v pekáči.
- Nalijte polovinu směsi s mascarpone na piškoty.
- Přikryjte druhou vrstvou namočených piškotů.
- Nalijte zbylou směs s mascarpone na vrchní vrstvu piškotů.
- Na závěr posypte kakao a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny.
- Poté podávejte a ozdobte podle chuti.