29. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kořeněné jehněčí maso s rýží, které okouzlí chuťové buňky každého gurmána. Tento recept kombinuje pikantní koření s jemným masem a aromatickou rýží, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Nechte se unést lahodností tohoto pokrmu a vyzkoušejte ho již dnes!
Suroviny
- 400g jehněčího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžíce koření (paprika, koriandr, kurkuma)
- 300g rýže
- soľ, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si osmahneme na oleji cibuli, česnek a papriku nakrájené na drobné kousky.
- Přidáme pokrájené jehněčí maso a necháme zatáhnout.
- Přidáme koření a dochutíme solí a pepřem.
- Ve vařící osolené vodě uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Po uvaření smícháme rýži s jehněčím masem a můžeme podávat.