29. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi: Tradiční korejská kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční recept na korejskou delikatesu – kimchi. Tato lahodná kvašená zelenina se vyznačuje pikantní chutí a bohatým aroma. Objevte tajemství přípravy kimchi a ochutnejte autentickou chuť Koreje. S tímto receptem si snadno připravíte lahodné kimchi doma. Buďte součástí korejské kulinářské tradice!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí napa
  • 200g ředkviček
  • 2 mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce jemné soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce kimchi pasty
  • 1 lžíce octa

Postup

  1. Hlávku zelí napa rozkrojte na polovinu a nakrájejte na menší kousky. Nakrájejte také ředkvičky a mrkev na tenké plátky.
  2. Česnek oloupejte a jemně nasekejte.
  3. V míse smíchejte zelí, ředkve, mrkev a česnek.
  4. Přidejte sůl, cukr, rybí omáčku, kimchi pastu a ocet. Dobře promíchejte a nechte odpočívat asi 30 minut.
  5. Přendejte směs do skleněné nádoby a dobře ji zatlačte, aby byla zelenina ponořená ve vlastní šťávě.
  6. Nádobu zakryjte a nechte fermentovat v lednici minimálně 3 dny, ideálně však týden.
  7. Poté si můžete kimchi doplnit do jídel podle receptu nebo konzumovat přímo jako přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *