29. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Lasagne Bolognese s mozzarellou je chutné italské jídlo, které si zamilujete. Vychutnejte si vrstvy lasagní plné bohaté boloňské omáčky, tvarohové náplně a lahodné mozzarelly. Tento recept je skvělou volbou pro rodinné večeře či oslavu s přáteli. Nenechte si ujít tuto lahůdku!
Suroviny
- 250 g lasagne těstovin
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 400 g krájených rajčat
- 200 ml smetany na vaření
- sůl, pepř, oregáno
- 200 g mozzarelly
- olivový olej
Postup
- Na olivovém oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a chvíli restujeme.
- Přidáme mleté hovězí maso a opékáme, dokud masa nezezlátne.
- Přidáme krájená rajčata a necháme provařit. Osolíme, opepříme a přidáme oregáno podle chuti.
- Vymažeme zapékací misku olejem a pokládáme do ní vrstvy lasagne těstovin a masové směsi. Na poslední vrstvu nandáme nakrájenou mozzarellu.
- Přelijeme smetanou na vaření a dáme do trouby předehřáté na 180 °C na cca 40 minut, dokud není těsto uvařené a mozzarella zlatavá.
- Lasagne necháme chvíli odpočinout před podáváním. Dobrou chuť!