Indické kuřecí kari s rýží je lahodné exotické jídlo plné koření a výrazných chutí. Naučte se připravit tuto tradiční indickou pochoutku a užijte si domácí gastronomický zážitek plný vůní a chutí Orientu. Sledujte náš recept na indické kuřecí kari s rýží a překvapte své chuťové buňky lahodnou kombinací koření a dochucovadel. Bon appétit!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • 400g bílé rýže
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme kostky kuřecího masa a smažíme, dokud masa nezezlátne.
  3. Přidáme kari koření a promícháme.
  4. Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit asi 15-20 minut, dokud maso není měkké.
  5. V hrnci si uvaříme rýži podle návodu.
  6. Kuřecí kari dochutíme solí a pepřem a podáváme s uvařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *