Indické kuřecí kari s rýží je lahodné exotické jídlo plné koření a výrazných chutí. Naučte se připravit tuto tradiční indickou pochoutku a užijte si domácí gastronomický zážitek plný vůní a chutí Orientu. Sledujte náš recept na indické kuřecí kari s rýží a překvapte své chuťové buňky lahodnou kombinací koření a dochucovadel. Bon appétit!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- 400g bílé rýže
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme kostky kuřecího masa a smažíme, dokud masa nezezlátne.
- Přidáme kari koření a promícháme.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit asi 15-20 minut, dokud maso není měkké.
- V hrnci si uvaříme rýži podle návodu.
- Kuřecí kari dochutíme solí a pepřem a podáváme s uvařenou rýží.