29. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi, tradiční pikantní zeleninová fermentovaná příloha.
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je korejská tradiční pikantní zeleninová fermentovaná příloha plná probiotik, která dodá každému pokrmu výraznou chuť a zdraví prospěšné látky. Naučte se připravit si domácí kimchi a objevte jedinečnou lahůdku plnou vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatá celerová hlízka
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce kimchi koření
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce vody

Postup

  1. Na začátku si připravíme zeleninu – zelí nakrájíme na menší kousky, mrkev i celer na tenké proužky a cibuli na tenká kolečka. Česnek prolisujeme.
  2. V misce smícháme kimchi koření, rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, sůl a vodu.
  3. Poté smícháme zelí, mrkev, celer, cibuli a česnek s připravenou omáčkou. Dobře promícháme a necháme asi 30 minut odpočinout.
  4. Pak přesuneme zeleninu do sklenice nebo fermentační nádoby a dobře ji ucpeme. Necháme fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny, ideálně však 3-4 dny.
  5. Po této době můžeme kimchi skladovat v chladničce a používat jako pikantní přílohu k různým pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *