29. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kořeněné jehněčí špízy s rýží, který vám rozhodně zaručí jedinečný zážitek plný exotických chutí a vůní. Tento tradiční pokrm je skvělou volbou pro všechny milovníky jehněčího masa a vybízí k pořádnému ochutnání. Sledujte návod krok za krokem a připravte si skvělé jehněčí špízy s dokonalou rýží právě dnes!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kousky
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 200g basmati rýže
Postup
- Na dřevěné špízy střídavě navlíkněte kousky jehněčího masa, cibuli a česnek.
- V misce smíchejte olivový olej, kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř.
- Špízy potřete směsí koření a nechte je odpočívat v lednici alespoň 30 minut.
- V hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Na rozpálené pánvi opečte špízy z obou stran dozlatova.
- Smažte zbývající cibuli do měkka a podávejte ji společně s rýží a jehněčími špízy.