29. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na klasickou českou svíčkovou s domácím houskovým knedlíkem a šťouchanými brambory. Tento lahodný pokrm je oblíbený nejen u nás, ale i v zahraničí. Krok za krokem vám ukážeme, jak připravit tento tradiční pokrm. Podívejte se na náš jednoduchý recept a uvařte si skvělou svíčkovou doma.
Suroviny
- 600g hovězího masa (svíčková)
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 100g slaniny
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
- 200ml smetany
- sůl, pepř, majoránka, bobkový list
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi opečeme na kostky nakrájenou slaninu.
- Přidáme na kostky nakrájenou cibuli, mrkev a petržel a zpěníme.
- Přidáme nakrájené maso a osmahneme z obou stran.
- Přilijeme vodu tak, aby maso bylo ponořené, přidáme sůl, pepř, majoránku a bobkový list a dusíme alespoň 1,5 hodiny.
- Nakonec maso vyjmeme, osmažíme na másle a základ omáčky přecedíme.
- Přidáme hořčici, hladkou mouku a smetanu a provaříme.
- Houskový knedlík si připravíme podle receptu a šťouchané brambory uvaříme a rozmixujeme se smetanou a máslem.
- Svíčkovou podáváme s houskovým knedlíkem a šťouchanými brambory. Dobrou chuť!