29. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Košíčky z květáku.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si zajímavou a chutnou alternativu k oblíbeným bramborovým košíčkům s tímto receptem na košíčky z květáku. Tento lehký a zdravý pokrm je skvělou možností pro ty, kteří chtějí snížit příjem sacharidů. S trochou tvarohu a bylinek se tyto košíčky stanou neodolatelnou pochoutkou pro celou rodinu. Sledujte návod na přípravu a užijte si jedinečnou chuť květáku ve formě lahodných košíčků.

Suroviny

  • 1 hlava květáku
  • 2 vejce
  • 50g strúhanki
  • 50g strouhaného sýra
  • sůl, pepř, provensálské bylinky

Postup

  1. Nařežte květák na menší růžičky a uvařte je ve vroucí vodě cca 5-7 minut, dokud nezměknou.
  2. Ve větší míse rozšlehejte vejce a osolte je podle chuti.
  3. Smíchejte strúhanku se strouhaným sýrem a dochuťte provensálskými bylinkami, solí a pepřem.
  4. Odbočte každou růžičku květáku do směsi s vejci a poté obalte ve směsi sýra a strúhanky.
  5. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180°C cca 15-20 minut, dokud nezezlátne.
  6. Podávejte teplé jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *